© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Папи Ханс представи "Умирам да живея" със съветски привкус

    Папи Ханс представи „Умирам да живея“ със съветски привкус

    Любо Киров вдъхва нов живот на "Говоря ти сериозно" с анимирано видео

    Любо Киров вдъхва нов живот на „Говоря ти сериозно“ с анимирано видео

    Лейди Гага и Бруно Марс се събраха в любовната балада "Die With a Smile"

    Лейди Гага и Бруно Марс на върха в Billboard

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    „Моята душа“ като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова
    18.12.2025
    Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България
    15.12.2025
    Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада
    15.12.2025
    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с „Безцветни очи“
    13.12.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Каква е слабата ти страна според нумерологията?
    Каква е слабата ти страна според нумерологията?
    16.12.2025
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Паста пичи Аматричана

24Kitchen​
24Kitchen​
28.04.2025
Сподели във

Представете си златните хълмове на Тоскана и малките каменни улички на Аматриче – там, където времето сякаш е спряло, а ароматът на домашна паста носи обещание за уют. Именно от тези земи идва нашата рецепта за Паста пичи Аматричана, приготвена така, както италианските майстори я създават от векове – с малко съставки, но с безкрайна любов.

В основата на това вълшебство стои гуанчалето – изключително деликатно свинско месо от бузата на прасето, което придава на соса кадифеност, наситен вкус и фина нотка на пушеност. Гуанчалето се запържва бавно, докато освободи ароматните си мазнини, които обгръщат ръчно навитите нишки пичи – плътна, небрежно съвършена паста, способна да задържи всеки каприз на соса.

Тази е пътуване… С всяка хапка ще усетите ритъма на стара Италия, простотата, която не се нуждае от украса, и богатството на вкусове, които остават в сърцето дълго след като чинията е празна. Buon appetito! 🇮🇹✨

Паста пичи Аматричана

Паста пичи Аматричана

Лука Чиано
Време за готвене: 55 минути минути
Ястие: Основно
Кухня: Италианска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 500 г брашно (тип 00)
  • 250 мл вода
  • 100 мл зехтин
  • 1 щипка сол

За соса:

  • 375 мл доматен сос (с карамелизиран лук и мащерка)
  • ⅓ ч.ч. бяло вино
  • 150 г гуанчале
  • 80 г пармезан
  • 200 мл зехтин
  • черен пипер (пресно смлян)
  • сол

Начин на приготвяне:

За тестото за паста сипете брашното в голяма купа и добавете солта. Разбъркайте и започнете да добавяте хладка вода малко по малко, като разбърквате. Добавете половината зехтин и разбъркайте отново. Добавете и останалия зехтин. Започнете да месите с ръце в купата. Щом тестото започне да се отделя от стените, извадете го върху плота. Месете с натиск в продължение на 10 минути. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 2 часа.

Поръсете тестото с брашно и го разточете леко във формата на правоъгълник, с помощта на точилка. Нарежете на ленти с ширина 3-4 см. Разрежете всяка лента на две, по средата. Всяко малко парче разточете на дълго, тънко руло, с помощта на дланите си. Трябва да се получат дебели спагети. Поръсете ги с брашно, за да не се слепват и ги оставете настрана.


Отстранете кожата на гуанчалето. Нарежете го на ситно и го запържете в загрят сух тиган за 2-3 минути. Изключете котлона и добавете виното. Щом то се изпари, добавете доматения сос. Разбъркайте и овкусете със сол и едро смлян черен пипер.

През това време сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода (7 г сол на 100 мл вода), за 1-2 минути. Прецедете пастата и я прехвърлете в тигана със соса, с малко от водата от варенето. Разбъркайте добре. Поръсете с настърган пармезан и разбъркайте.

Сервирайте пастата веднага, поръсена с още малко пармезан, черен пипер и зехтин.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenбрашнобяло виноводагуанчаледоматен сосзехтинпармезансолчерен пипер
Предишна Робин Шулц 28 април: Честит рожден ден, Робин Шулц!
Следваща Бирата Бирата и положителното ѝ влияние върху тренировките ви
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
"Моята душа" като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова

„Моята душа“ като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова

18.12.2025
Чушки бюрек с топено сирене

Чушки бюрек с топено сирене

18.12.2025
Потопи се в битката за Пандора с "Аватар: Огън и пепел" и спечели кинобилети

Кой спечели кинобилети за филма „Аватар: Огън и пепел“?

18.12.2025
Джо Абъркромби отваря портите на ада с "Дяволите"

Джо Абъркромби отваря портите на ада с „Дяволите“

18.12.2025
Сиа

18 декември: Честит рожден ден, Сиа!

18.12.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
аспирина

Какво не знаем за аспирина?

17.12.2025
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

15.12.2025
Вратни пържоли в зелеви листа

Вратни пържоли в зелеви листа

17.12.2025
Кое е най-опасното нещо в кухнята?

Кое е най-опасното нещо в кухнята?

14.12.2025
Папи Ханс представи "Умирам да живея" със съветски привкус

Папи Ханс представи „Умирам да живея“ със съветски привкус

16.12.2025
Сиа

18 декември: Честит рожден ден, Сиа!

18.12.2025
Стрес и преумора: седем от десет домашни задължения се падат на жените

Стрес и преумора: седем от десет задължения се падат на жените

17.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Никулденски шаран с ориз и стафиди

Никулденски шаран с ориз и стафиди

Евгения Пантелеева
05.12.2025
Йога и мъже - връзката възможна

Йога и мъже – връзката възможна

Весела Ангелова
24.11.2025
Как жените успяват да вкарат мъжете в клопките си?

Как жените успяват да вкарат мъжете в клопките си?

10.12.2025
Били Айдъл

30 ноември: Честит рожден ден, Били Айдъл!

30.11.2025
лидери

Зодиите, обречени да бъдат лидери

24.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?