Любимите печени картофки на Звездев

След 5

20 години след завръщането на Звездев от Аржентина в България и старта на кариерата му на малкия екран в книжарниците се появява луксозното юбилейно издание „Вкусът на България“, което събира 100 традиционни и придошли рецепти, издържали изпитанието на времето и настанили се трайно на трапезата на българина.

Днес се спираме на рецепта за любимите печени картофки на Иван. Опитайте ги!

Любимите печени картофки на Звездев

Иван Звездев
Време за готвене: 1 час
Ястие: Гарнитура
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 1 кг картофи
  • 8 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 10 стръка копър (ситно нарязан или 2 ч.л. сушен)
  • 1 ч.л. босилек (сушен)
  • 1 ч.л. чубрица
  • ¼ ч.л. чесново брашно (сушено)
  • ½ ч.л. лук (сушен, на гранули)

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 190 градуса. Картофите се измиват добре, обелват се, отново се измиват и се подсушават с кърпа. Ако се използват пресни картофи, може да не се белят.

Нарязват се на осминки и се слагат в тава. Посоляват се и се поливат с олио. Размесват се добре и се слагат да се пекат за 45 минути в горещата фурна.


В купичка се размесват добре босилек, пипер, копър, чубрица, чесново брашно и сушен лук.

Изпечените картофи се поръсват с подправките и се разбъркват внимателно.

Тавата се връща във фурната и картофите се запичат за 10 минути, след което са готови за сервиране.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ