Мусака


Мусаката е едно от най-традиционните български ястия, които приготвям с удоволствие у дома за близките ми хора. Днес ще ви покажа как да си я сготвите. Приятен апетит!

Четете всеки вторник „В кухнята на Vivianli

Мусака

Мусака

Ивелина Стойова
Време за готвене: 1 час
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 1 кг кайма (смес)
  • 1.5 кг картофи
  • 2 глави лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 бр. моркови
  • 800 г домати (от консерва)
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 50 мл олио
  • 1 ч.л. сол

За заливката:

  • 400 г кисело мляко
  • 3 бр. яйца
  • 1 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. сода

Начин на приготвяне:

Подробно описание на начина, по който приготвям тази рецепта, можете да видите във видеото по-долу. Добър апетит!


Още рецепти на Ивелина може да откриете в YouTube канала ѝ Vivianli

Ивелина Стойова

Ивелина е финансист, магистър по икономика, но и изключително творческа личност – пише стихове, ръчно изработва различни сувенири, обича да снима и да готви за удоволствие. Пада си по импровизациите в кухнята и прави всичко с много желание и любов.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *