Мусаката е едно от най-традиционните български ястия, които приготвям с удоволствие у дома за близките ми хора. Днес ще ви покажа как да си я сготвите. Приятен апетит!
Четете всеки вторник „В кухнята на Vivianli“
Мусака
Време за готвене: 1 час час
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:8
Необходими продукти:
- 1 кг кайма (смес)
- 1.5 кг картофи
- 2 глави лук
- 1/2 връзка магданоз
- 1 с.л. доматено пюре
- 2 бр. моркови
- 800 г домати (от консерва)
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 50 мл олио
- 1 ч.л. сол
За заливката:
- 400 г кисело мляко
- 3 бр. яйца
- 1 с.л. брашно
- 1/2 ч.л. сода
Начин на приготвяне:
Подробно описание на начина, по който приготвям тази рецепта, можете да видите във видеото по-долу. Добър апетит!
Още рецепти на Ивелина може да откриете в YouTube канала ѝ Vivianli
Ивелина е финансист, магистър по икономика, но и изключително творческа личност – пише стихове, ръчно изработва различни сувенири, обича да снима и да готви за удоволствие. Пада си по импровизациите в кухнята и прави всичко с много желание и любов.