Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон

24Kitchen​

Какво ще кажете да разнообразим обикновените пържени картофи с рецепта, която може да ги превърне в главния герой на масата. Оказва се, с малко промяна в начина на приготвяне, това може да се получи много лесно. Ето как…

Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон

Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон

Къртис Стоун
Време за готвене: 1 час 5 минути
Ястие: Предястие
Кухня: Австралийска
Порции:4

Ingredients
  

  • ¾ ч.ч. оцет (бел винен)
  • 8 стръка естрагон (пресен)
  • 900 г картофи
  • патешка мас
  • 1 стрък розмарин
  • 1 с.л. магданоз (нарязан)
  • морска сол

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на парчета по 2.5 см. Поставете ги в подсолена студена вода и ги варете 6 минути. Прецедете ги и ги оставете да изстинат върху решетка.

В касеролка сипете оцета и оставете да заври. В купа поставете стръковете естрагон и ги залейте с горещия оцет. Оставете настрани.

В дълбока тенджера сипете 3-4 пръста разтопена патешка мас и я загрейте до 150 градуса. Пържете картофите на порции по 8-10 минути. Извадете върху кухненска хартия.


Загрейте маста до 190 градуса и отново изпържете картофите за 3-4 минути, до златисто. Последните 20-30 секунди пуснете стръковете розмарин да се изпържат. Извадете картофите и розмарина и ги подредете в тава, постлана с кухненска хартия.

Поставете пържените картофи в купа и овкусете с нарязан магданоз и морска сол.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *