© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу

    Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу

    Дамян Попов и Миа подаряват нов живот на "Коледен звън"

    Дамян Попов и Миа подаряват нов живот на „Коледен звън“

    De La Bona влиза в "Свят различен"

    De La Bona влиза в „Свят различен“

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    „DIVA x2“ събра Мария Илиева и Прея
    04.12.2025
    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Жени Лечева и „Лавина“
    02.12.2025
    RIA покори българската сцена с „Отначало“: почти 400 000 гледания за две седмици
    27.11.2025
    Васил Петров тръгва на коледно минитурне
    26.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
    Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди
    Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди
    19.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Паста пичи Аматричана

24Kitchen​
24Kitchen​
28.04.2025
Сподели във

Представете си златните хълмове на Тоскана и малките каменни улички на Аматриче – там, където времето сякаш е спряло, а ароматът на домашна паста носи обещание за уют. Именно от тези земи идва нашата рецепта за Паста пичи Аматричана, приготвена така, както италианските майстори я създават от векове – с малко съставки, но с безкрайна любов.

В основата на това вълшебство стои гуанчалето – изключително деликатно свинско месо от бузата на прасето, което придава на соса кадифеност, наситен вкус и фина нотка на пушеност. Гуанчалето се запържва бавно, докато освободи ароматните си мазнини, които обгръщат ръчно навитите нишки пичи – плътна, небрежно съвършена паста, способна да задържи всеки каприз на соса.

Тази е пътуване… С всяка хапка ще усетите ритъма на стара Италия, простотата, която не се нуждае от украса, и богатството на вкусове, които остават в сърцето дълго след като чинията е празна. Buon appetito! 🇮🇹✨

Паста пичи Аматричана

Паста пичи Аматричана

Лука Чиано
Време за готвене: 55 минути минути
Ястие: Основно
Кухня: Италианска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 500 г брашно (тип 00)
  • 250 мл вода
  • 100 мл зехтин
  • 1 щипка сол

За соса:

  • 375 мл доматен сос (с карамелизиран лук и мащерка)
  • ⅓ ч.ч. бяло вино
  • 150 г гуанчале
  • 80 г пармезан
  • 200 мл зехтин
  • черен пипер (пресно смлян)
  • сол

Начин на приготвяне:

За тестото за паста сипете брашното в голяма купа и добавете солта. Разбъркайте и започнете да добавяте хладка вода малко по малко, като разбърквате. Добавете половината зехтин и разбъркайте отново. Добавете и останалия зехтин. Започнете да месите с ръце в купата. Щом тестото започне да се отделя от стените, извадете го върху плота. Месете с натиск в продължение на 10 минути. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 2 часа.

Поръсете тестото с брашно и го разточете леко във формата на правоъгълник, с помощта на точилка. Нарежете на ленти с ширина 3-4 см. Разрежете всяка лента на две, по средата. Всяко малко парче разточете на дълго, тънко руло, с помощта на дланите си. Трябва да се получат дебели спагети. Поръсете ги с брашно, за да не се слепват и ги оставете настрана.


Отстранете кожата на гуанчалето. Нарежете го на ситно и го запържете в загрят сух тиган за 2-3 минути. Изключете котлона и добавете виното. Щом то се изпари, добавете доматения сос. Разбъркайте и овкусете със сол и едро смлян черен пипер.

През това време сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода (7 г сол на 100 мл вода), за 1-2 минути. Прецедете пастата и я прехвърлете в тигана със соса, с малко от водата от варенето. Разбъркайте добре. Поръсете с настърган пармезан и разбъркайте.

Сервирайте пастата веднага, поръсена с още малко пармезан, черен пипер и зехтин.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenбрашнобяло виноводагуанчаледоматен сосзехтинпармезансолчерен пипер
Предишна Робин Шулц 28 април: Честит рожден ден, Робин Шулц!
Следваща Бирата Бирата и положителното ѝ влияние върху тренировките ви
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
След дълго чакане "Рицарят на Седемте кралства" идва през януари

След дълго чакане „Рицарят на Седемте кралства“ идва през януари

09.12.2025
Защо и ниското кръвно налягане е опасно?

Защо и ниското кръвно налягане е опасно?

09.12.2025
Как да заобичате дрехите, които вече са в гардероба ви?

Как да заобичате дрехите, които вече са в гардероба ви?

09.12.2025
Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу

Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу

09.12.2025
Топла зимна сангрия

Топла зимна сангрия

09.12.2025

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Д-р Атанас Матев

Д-р Атанас Матев: Не гените и лютите храни са виновни за появата на хемороиди

08.12.2025
Защо и ниското кръвно налягане е опасно?

Защо и ниското кръвно налягане е опасно?

09.12.2025
За какво е добре да говорите с една жена?

За какво е добре да не говорите с една жена?

07.12.2025
Как да заобичате дрехите, които вече са в гардероба ви?

Как да заобичате дрехите, които вече са в гардероба ви?

09.12.2025
Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака

Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака

08.12.2025
7 храни, богати на желязо

7 храни, богати на желязо

08.12.2025
Топла зимна сангрия

Топла зимна сангрия

09.12.2025
Във форма и след 50: какво не трябва да забравяме?

Във форма и след 50: какво не трябва да забравяме?

05.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ

6 вкусни и лесни десерта, които се борят с възпалението

Весела Ангелова
05.12.2025
Спаси града в "Зоотрополис 2" и играй за оригинални кинонагради

Кой спечели оригинални кинонагради от анимацията „Зоотрополис 2“?

След 5
27.11.2025
Знаците, че той иска нещо повече от приятелство

Знаците, че той иска нещо повече от приятелство

15.11.2025
Ели Голдинг

Ели Голдинг очаква второто си дете

03.12.2025
Били Айдъл

30 ноември: Честит рожден ден, Били Айдъл!

30.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?