© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Антон Котас избра "Blue Christmas" за своята коледна изненада

    Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада

    Ан-Мари със свежа нова версия на коледния хит "Merry Xmas Everybody"

    Ан-Мари със свежа нова версия на коледния хит „Merry Xmas Everybody“

    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с "Безцветни очи"

    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с „Безцветни очи“

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Никой не е сам на Коледа с Шер и „Christmas Is Here“
    12.12.2025
    Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу
    09.12.2025
    Дамян Попов и Миа подаряват нов живот на „Коледен звън“
    08.12.2025
    De La Bona влиза в „Свят различен“
    07.12.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
    Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди
    Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди
    19.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Свински ребърца на барбекю

24Kitchen​
24Kitchen​
03.10.2022
Сподели във

Задават се по-студените месеци и някак не ни се спазват диети, а и по-дебелите дрехи могат да прикрият някое и друго килце. Ето защо спокойно ще подходим към приготвянето на тези вкусни ребърца с невероятен вкус. Опитайте ги!

Свински ребърца на барбекю

Свински ребърца на барбекю

Том Керидж
Време за готвене: 1 час час 30 минути минути
Ястие: Основно
Кухня: Английска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 2 парчета свински ребра (цели)
  • 330 мл бира

За маринатата:

  • 2 ч.л. сол
  • 2 с.л. червен пипер (пушен)
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. кленов сироп

За жълтия барбекю сос:

  • 200 мл горчица (американска)
  • 30 мл бърбън
  • 4 с.л. мед (течен)
  • 4 с.л. оцет (ябълков)
  • 4 с.л. захар (светлокафява)

За салатата колсло:

  • ¼ бр. червено зеле
  • ¼ бр. зеле (бяло)
  • 1 глава лук
  • 1 глава фенел
  • 1 бр. моркови (голям)
  • 6 с.л. майонеза
  • 2 с.л. оцет (бял, винен)
  • 2 с.л. горчица (американска)
  • 2 шепи кориандър (нарязан)
  • 4 бр. люта чушка (мариновани)

Начин на приготвяне:

Поставете предварително почистените от сухожилия свински ребра (от гърба) в дълбока тавичка.

В купа смесете продуктите за маринатата и разбъркайте добре. Втрийте сместа в месото, с ръце. Добавете бирата и покрийте с алуминиево фолио. Ако имате време, поставете ребрата в хладилник за 1-2 часа.

Печете ребрата покрити в предварително загрято на 160 градуса затворено барбекю 1 час.

В касерола сипете продуктите за жълтия барбекю сос и поставете върху скарата. Щом сместа заври, оставете 1-2 минути и дръпнете от огъня. Оставете да изстине.


Поставете печените ребра върху добре загрята скара и печете 2-3 минути. Обърнете и печете още 2-3 минути, като намажете с приготвения барбекю сос. Обърнете още веднъж и намажете ребрата. Щом ребрата се карамелизират и от двете страни, ги прехвърлете върху дървена дъска. Намажете отново с барбекю сос. Щом месото почине, нарежете на парчета.

За салатата смесете в купа нарязаното на тънки ивици червено и бяло зеле. Добавете лука и фенела – нарязани на тънко, моркова – настърган на едро и нарязаните на ситно мариновани люти чушки. Добавете останалите продукти и разбъркайте много добре.

Поднесете печените на скара свински ребра със салата колсло.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:бирабърбънгорчицазахарзелекленов сиропкориандърлуклюти чушкимайонезамедморковиолиооцетсвински ребрасолфенелчервен пиперчесън
Предишна тиква Севлиево събира отново любителите на тиквата
Следваща Рут Колева Рут Колева пусна „Superpower“ и стана част от световен гигант
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Антон Котас избра "Blue Christmas" за своята коледна изненада

Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада

15.12.2025
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
Руло с наденица и спанак

Руло с наденица и спанак

15.12.2025
Райна Кабаиванска

15 декември: Честит рожден ден, Райна Кабаиванска!

15.12.2025
Кое е най-опасното нещо в кухнята?

Кое е най-опасното нещо в кухнята?

14.12.2025

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Кое е най-опасното нещо в кухнята?

Кое е най-опасното нещо в кухнята?

14.12.2025
Райна Кабаиванска

15 декември: Честит рожден ден, Райна Кабаиванска!

15.12.2025
Ароматните свещи били по-опасни от цигарения дим

Ароматните свещи били по-опасни от цигарения дим

13.12.2025
Какво трябва да знаете за ендометриозата?

Какво трябва да знаете за ендометриозата?

14.12.2025
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
90 минути до присъда

Броенето започва! 90 минути до присъда…

14.12.2025
4 храни, които нямат място в хладилника

4 храни, които нямат място в хладилника

19.03.2024
бензин

Защо обичаме миризмата на бензин?

14.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Никулден

Кой, къде и как по света празнува Никулден?

Янчо Николов
06.12.2025
Михаела Маринова и Тино възпяха нежността в "Ако можех"

Михаела Маринова и Тино възпяха нежността в „Ако можех“

Василена Гатева
20.11.2025
Канелени рулца

Канелени рулца

22.11.2025
Пълнени чушки с булгур и сушени манатарки

Пълнени чушки с булгур и сушени манатарки

26.11.2025
Щастлив ли е бракът ви?

Щастлив ли е бракът ви?

16.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?