© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу

    Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу

    Дамян Попов и Миа подаряват нов живот на "Коледен звън"

    Дамян Попов и Миа подаряват нов живот на „Коледен звън“

    De La Bona влиза в "Свят различен"

    De La Bona влиза в „Свят различен“

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    „DIVA x2“ събра Мария Илиева и Прея
    04.12.2025
    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Жени Лечева и „Лавина“
    02.12.2025
    RIA покори българската сцена с „Отначало“: почти 400 000 гледания за две седмици
    27.11.2025
    Васил Петров тръгва на коледно минитурне
    26.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
    Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди
    Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди
    19.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Тарт Татен с гриловани круши

24Kitchen​
24Kitchen​
25.11.2024
Сподели във

Тарт Татен е изискан френски десерт, който пленява със своята простота и богат вкус. В тази интерпретация заменяме ябълки със сочни круши. Гриловането не само подсилва естествената им сладост, но и добавя деликатен аромат, който прекрасно се съчетава с кадифения карамел.

Този тарт впечатлява не само с вкус, но и с презентация – карамелизираните круши блестят на фона на златисто маслено тесто, разкривайки вълшебство във всяка хапка. Рецептата е едновременно елегантна и достъпна, подходяща както за празнични поводи, така и за специални моменти у дома.

Сервирайте този тарт топъл с лъжичка ванилов сладолед или леко разбита сметана и превърнете всяко хранене в незабравимо кулинарно преживяване.

Тарт Татен с гриловани круши

Тарт Татен с гриловани круши

Нико Рейнолдс
Време за готвене: 50 минути минути
Ястие: Десерт
Кухня: Френска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 6 бр. круши
  • 125 г захар
  • 1 пръчка канела
  • 1 звездичка анасон
  • 40 г масло (бесолно, студено)
  • 2 с.л. ром (тъмен или кафе)
  • ½ ч.л. джинджифил (смлян)
  • ¼ ч.л. бахар (смлян)
  • 1 лист бутер тесто
  • 2 ч.л. олио
  • сметана (течна)

Начин на приготвяне:

Разпалете барбекюто си и разпределете жаравата в кръг, да са получи огнен пръстен.

Обелете крушите, отстранете дръжките им и ги разрежете на половинки. Издълбайте твърдата част със семките от вътрешността на всяка половинка. Намажете крушите с олио и ги поставете с издълбаната вътрешност надолу, като ги подредите над огнения пръстен от въглени, в кръг. Печете 5 минути, докато започнат да се карамелизират. Дръпнете ги от огъня. Дръжте затворено барбекюто.


Поставете тиган върху директен огън и в него поставете пръчките канела и анасона. Изчакайте да отделят ароматите си и добавете захарта. Разбърквайте от време на време, докато тя се карамелизира и придобие тъмно златист цвят. Преместете тигана в зоната с индиректен огън и добавете маслото, рома, джинджифила и бахара. Разбъркайте внимателно и дръпнете от огъня. Отстранете пръчката канела и звездичката анасон. Дръжте барбекюто със затворен капак.

Разточете тестото на тънък лист с дебелина 5 мм и диаметър около 24 см върху набрашнен плот, с помощта на точилка. По средата на листа тесто поставете тавичка (диаметър 20 см) и очертайте кръг от тестото около нея. Може да използвате и тиган.

Изсипете карамела на дъното на тавичката и ги разстелете равномерно. Върху него подредете крушите, с вътрешността надолу. Върху крушите поставете тестото и го притиснете към тях. Поставете тавичката по средата на барбекюто (по средата на огнения пръстен) и печете с капак 25-30 минути.

След като извадите сладкиша, оставете го за минута. След това го обърнете върху голяма чиния. Поднесете триъгълно парче от тарта, гарнирано с леко бита сметана.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenанасонбахарбутер тестоджинджифилзахарканелакрушимаслоолиоромсметана
Предишна Бухтички без яйца Бухтички без яйца
Следваща Мери Бойс Бенд с трети сингъл за годината: "Събуди ме чак през май" Мери Бойс Бенд с трети сингъл за годината: „Събуди ме чак през май“
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
След дълго чакане "Рицарят на Седемте кралства" идва през януари

След дълго чакане „Рицарят на Седемте кралства“ идва през януари

09.12.2025
Защо и ниското кръвно налягане е опасно?

Защо и ниското кръвно налягане е опасно?

09.12.2025
Как да заобичате дрехите, които вече са в гардероба ви?

Как да заобичате дрехите, които вече са в гардероба ви?

09.12.2025
Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу

Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу

09.12.2025
Топла зимна сангрия

Топла зимна сангрия

09.12.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Д-р Атанас Матев

Д-р Атанас Матев: Не гените и лютите храни са виновни за появата на хемороиди

08.12.2025
Как да заобичате дрехите, които вече са в гардероба ви?

Как да заобичате дрехите, които вече са в гардероба ви?

09.12.2025
Топла зимна сангрия

Топла зимна сангрия

09.12.2025
Във форма и след 50: какво не трябва да забравяме?

Във форма и след 50: какво не трябва да забравяме?

05.12.2025
7 храни, богати на желязо

7 храни, богати на желязо

08.12.2025
За какво е добре да говорите с една жена?

За какво е добре да не говорите с една жена?

07.12.2025

6 вкусни и лесни десерта, които се борят с възпалението

05.12.2025
Как да се справите с шума в ушите?

Как да се справите с шума в ушите?

06.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Какво можем да ядем по време на Коледните пости: наръчник за гладни, смели и леко объркани

Какво можем да ядем по време на коледните пости: наръчник за гладни, смели и леко объркани

Рада Манчева
16.11.2025
Отбелязваме Международния ден за премахване на робството

Отбелязваме Международния ден за премахване на робството

Янчо Николов
02.12.2025
сауната

Какви са ползите от сауната?

30.11.2025
Бритни Спиърс

2 декември: Честит рожден ден, Бритни Спиърс!

02.12.2025
Дворцови интриги и скрити самоличности в "Любов сред илюзии"

Дворцови интриги и скрити самоличности в „Любов сред илюзии“

18.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?