© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Папи Ханс представи "Умирам да живея" със съветски привкус

    Папи Ханс представи „Умирам да живея“ със съветски привкус

    Антон Котас избра "Blue Christmas" за своята коледна изненада

    Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада

    Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България

    Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с „Безцветни очи“
    13.12.2025
    Никой не е сам на Коледа с Шер и „Christmas Is Here“
    12.12.2025
    Ан-Мари със свежа нова версия на коледния хит „Merry Xmas Everybody“
    11.12.2025
    Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу
    09.12.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Каква е слабата ти страна според нумерологията?
    Каква е слабата ти страна според нумерологията?
    16.12.2025
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Лилави ньоки с пармиджано фондута

24Kitchen​
24Kitchen​
07.04.2025
Сподели във

Лилави ньоки с пармиджано фондута е едно кулинарно съкровище, което съчетава фина консистенция, наситен вкус и визуална елегантност. Тези цветни и деликатни ньоки се приготвят с лилави картофи и се поднасят със сатенено нежен сос от пармезан – класическа фондута, която ги обгръща с мекота и изтънчен аромат. Идеален избор за стилна вечеря или за специален уикенд момент.

Лилави ньоки с пармиджано фондута

Лилави ньоки с пармиджано фондута

Лука Чиано
Време за готвене: 40 минути минути
Ястие: Основно
Кухня: Италианска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 1 кг картофи (лилави)
  • 300 г брашно (тип 00 и още 100 г)
  • 1 бр. яйце
  • 2 с.л. пармезан (може и повече, настърган)
  • 100 г масло (безсолно)

За пармиджано фондута:

  • 200 мл сметана (течна)
  • 50 мл прясно мляко
  • 150 г пармезан (настърган)
  • 80 г спек
  • 2 скилидки чесън
  • 2 бр. филе от аншоа (маринована)
  • 100 г галета (Панко)
  • зехтин
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

Измийте добре картофите и ги сварете до омекване. Обелете ги и ги намачкайте на пюре с помощта на преса за картофи.

За соса сипете сметаната и прясното мляко в касеролка и добавете прясно настъргания пармезан. Загрейте сместа на слаб огън, като разбърквате бавно, докато пармезанът се разтопи и сосът стане гладък. Пресипете соса в сосиера.

Загрейте 3-4 с.л. зехтин в тиган и запържете в него нарязания на малки кубчета спек, до хрупкавост. Добавете и обелените и леко смачкани скилидки чесън. Накрая добавете филенцата аншоа и галетата. Разбъркайте и запържете до златист цвят на хлебните трохи. Пресипете сместа в купа.

За да омесите тестото за ньоките, сипете върху плота изстиналите пюрирани картофи и добавете към тях 300 г брашно. Оформете кладенче и в него чукнете яйцето и добавете 2 с.л. настърган пармезан. Смесете продуктите постепенно и омесете тесто. При месенето добавете още брашно, колкото е необходимо. Разделете тестото на две. Всяка част разделете на четири. От всяко парче тесто оформете тънко и дълго руло. Срежете го на две, по средата, а след това нарежете тестото на еднакви парчета по 1.5-2 см. Придайте на всяко парченце тесто формата на ньоки, с помощта на специална приставка.


Загрейте голяма тенджера с вода. Щом водата заври, добавете сол и пуснете ньоките да се варят, докато изплуват.

През това време разтопете маслото в тиган и прехвърлете готовите ньоки, с помощта на решетеста лъжица, в него. Запържете за кратко.

За да сервирате ньоките, сипете на дъното на дълбоки чинии соса с пармезан. В него разпръснете ньоки. Поръсете с пан гратата – сместа със спек и галета. Украсете с бейби листенца босилек и поръсете с пармезан.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenбрашногалетазехтинкартофимасломлякопармезансметанасолспекфиле от аншоачерен пиперчесъняйца
Предишна Дънкан Джеймс 7 април: Честит рожден ден, Дънкан Джеймс!
Следваща Владимир Зомбори става Зоро Владимир Зомбори става Зоро
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
аспирина

Какво не знаем за аспирина?

17.12.2025
Вратни пържоли в зелеви листа

Вратни пържоли в зелеви листа

17.12.2025
Пол Роджърс

17 декември: Честит рожден ден, Пол Роджърс!

17.12.2025
БНТ с пищен новогодишен спектакъл в празничната нощ

БНТ с пищен новогодишен спектакъл в празничната нощ

16.12.2025
Папи Ханс представи "Умирам да живея" със съветски привкус

Папи Ханс представи „Умирам да живея“ със съветски привкус

16.12.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Вратни пържоли в зелеви листа

Вратни пържоли в зелеви листа

17.12.2025
Какво да направим, ако често страдаме от подуване на корема?

Какво да направим, ако често страдаме от подуване на корема?

16.12.2025
Папи Ханс представи "Умирам да живея" със съветски привкус

Папи Ханс представи „Умирам да живея“ със съветски привкус

16.12.2025
Какво трябва да знаете за ендометриозата?

Какво трябва да знаете за ендометриозата?

14.12.2025
Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

15.12.2025
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
Пол Роджърс

17 декември: Честит рожден ден, Пол Роджърс!

17.12.2025
Пол ван Дайк

16 декември: Честит рожден ден, Пол ван Дайк!

16.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Шишчета от наденица със зеленчуци

Шишчета от наденица със зеленчуци

Виолета Шейтанова-Дечева
27.11.2025
Guns N' Roses

Историите на успеха: Guns N’ Roses

Юлиян Лазаров
29.11.2025
Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?

Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?

27.11.2025
Били Айдъл

30 ноември: Честит рожден ден, Били Айдъл!

30.11.2025
Whoosh ефектът, или как да свалим килограмите безпроблемно

Whoosh ефектът, или как да свалим килограмите безпроблемно

30.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?