© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ

    Остава дават нов живот на парчето „Лондон? Париж? Берлин?“

    The Rasmus и Kalush Orchestra

    The Rasmus и Kalush Orchestra заедно в „In The Shadows Of Ukraine“

    Simply Red

    Simply Red готвят шеметно завръщане с нов албум

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Жени Лечева и „Лавина“
    02.12.2025
    RIA покори българската сцена с „Отначало“: почти 400 000 гледания за две седмици
    27.11.2025
    Васил Петров тръгва на коледно минитурне
    26.11.2025
    Папи Ханс, ДесиСлава и грозната истина за домашното насилие
    26.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
    Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди
    Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди
    19.11.2025
    Кои са най-големите тайни, които крие всяка от зодиите?
    Кои са най-големите тайни, които крие всяка от зодиите?
    19.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Ризото ала Путанеска с бурата

24Kitchen​
24Kitchen​
10.03.2025
Сподели във

Ризото ала Путанеска с бурата е вълнуваща комбинация от класически италиански вкусове и изтънченост. Тази рецепта съчетава пикантния характер на соса путанеска от маслини, каперси, аншоа и домати с нежната текстура на ризотото, като завършекът е кадифената бурата, която се разтапя върху горещото ястие, придавайки му божествен завършек.

Идеална за романтична вечеря или впечатляваща трапеза с приятели, ризото ала Путанеска с бурата обещава едновременно интензивен вкус и елегантност в една чиния. Готови ли сте да се потопите в италианската кухня с модерна нотка? 🍽️

Ризото ала путанеска с бурата

Ризото ала путанеска с бурата

Лука Чиано
Време за готвене: 30 минути минути
Ястие: Основно
Кухня: Италианска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 300 г ориз (карнароли)
  • ⅓ глава лук
  • 80 г масло (безсолно)
  • ½ в.ч. бяло вино
  • 150-200 мл доматен сос (с босилек)
  • 60 г маслини (натурални)
  • 5 бр. филе от аншоа (маринована)
  • 3 с.л. каперси (бейби)
  • 1200 мл зеленчуков бульон
  • 60 г пармезан
  • 1 с.л. прах от магданоз
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган сипете 1 с.л. зехтин и 25 г масло. Щом маслото се разтопи, добавете нарязания на ситно лук и щипка сол. Гответе докато лукът омекне. Добавете целите филенца аншоа и разбъркайте. След това добавете ориза и го „запечете“ за 1-2 минути, като разбърквате непрекъснато. Добавете бялото вино и изчакайте то да се изпари.

Покрийте ориза с топъл бульон. В тенджера поддържайте бульона топъл през цялото време на готвене на ризотото. Щом оризът поеме бульона, добавете нов черпак бульон. Разбърквайте внимателно. Продължете да добавяте бульон черпак по черпак в продължение на 16-18 минути, докато оризът се сготви „ал денте“. По средата на готвенето добавете доматения сос и нарязаните маслини и разбъркайте.


Щом оризът е готов, дръпнете от огъня и добавете останалото масло и настъргания пармезан. Разбъркайте. След това разклатете тигана напред-назад.

Сервирайте ризотото ала Путанеска с бурата в плоски чинии. Когато сипете порция ризото, ударете няколко пъти чинията отдолу. По средата на всяка порция поставете топка бурата, като я разкъсате леко. Поръсете с каперси, предварително изпържени в олио, магданоз на прах* и зехтин.

* Разпръснете листата на 1 връзка магданоз в тавичка и сушете във фурна на 80 градуса за 2-3 часа. След това смелете магданоза фино.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenбульонбяло винодоматен сосзехтинкаперсилукмагданозмаслинимаслооризпармезансолфиле от аншоачерен пипер
Предишна Бургас и морето Нови възможности за млади таланти в „Бургас и морето“
Следваща Миро с песен за българите по света: "Разкажи ми приказка" Миро с песен за българите по света: „Разкажи ми приказка“
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Аманда Сайфред

3 декември: Честит рожден ден, Аманда Сайфред!

03.12.2025
Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Жени Лечева и "Лавина"

Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Жени Лечева и „Лавина“

02.12.2025
Турската кримка "Кръгът" завладява ефира в края на годината

Турската кримка „Кръгът“ завладява ефира в края на годината

02.12.2025
Зимно чудо под тепетата: започна "Коледа в Пловдив"

Зимно чудо под тепетата: започна „Коледа в Пловдив“

02.12.2025
Отбелязваме Международния ден за премахване на робството

Отбелязваме Международния ден за премахване на робството

02.12.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Коледни меденки със сусамов тахан

Коледни меденки със сусамов тахан

29.11.2025
Отбелязваме Международния ден за премахване на робството

Отбелязваме Международния ден за премахване на робството

02.12.2025
Започва най-зловещият "Мрачен декември"

Започва най-зловещият „Мрачен декември“

01.12.2025
Аманда Сайфред

3 декември: Честит рожден ден, Аманда Сайфред!

03.12.2025
Домашен сладолед с пъпеш

Домашен сладолед с пъпеш

10.06.2015
Ябълков кекс с орехи

Ябълков кекс с орехи

21.05.2015
Чийзкейк с круши и шоколад

Чийзкейк с круши и шоколад

09.02.2015

Печена тиква с канела и мед

11.02.2015

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Между страха и свободата: Нина Николина изпя "Страх от високо"

Между страха и свободата: Нина Николина изпя „Страх от високо“

Василена Гатева
06.11.2025
Петко Петков (Трамвай №5)

16 ноември: Честит рожден ден, Петко Петков (Трамвай №5)!

Юлиян Лазаров
16.11.2025
Дейв Евънс

8 ноември: Честит рожден ден, Дейв Евънс (AC/DC)!

08.11.2025
Синдром на най-голямата дъщеря: защо днешните деца страдат от него?

Синдром на най-голямата дъщеря: защо днешните деца страдат от него?

17.11.2025
Циник ли си? Внимавай със сърцето

Циник ли си? Внимавай със сърцето

29.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?