Потопете се в света на свежестта и здравословното хранене. „С полъх на море“ тази седмица предлага салатата с киноа и авокадо – истинско празненство за сетивата и тялото. Съчетание от полезни продукти, обогатени с пъстри зеленчуци, извара и ароматни подправки, казано накратко експлозия от вкусове и текстури във всяка хапка.
Вижте всички рецепти от „С полъх на море“
Салата с киноа и авокадо
Ingredients
- 45 г киноа
- 1 бр. авокадо
- ½ бр. тиквичка (печена)
- 1 бр. домати (малък, розов)
- 1 бр. яйце (сварено)
- 50 г извара
- зехтин
- оцет
- лимон
- горчица
- чесън на прах
- черен пипер
- сол
- копър
- люта чушка
Начин на приготвяне:
Измиваме и сваряваме киноата в касерола на слаб огън в съотношение 1:3 киноа към вода. След като се свари я поставяме в подходяща за салата чиния да изстива.
Обелваме и нарязваме авокадото на малки парчета.
Измиваме, обелваме от люспите домата, като режем и него заедно с тиквичката на дребно.
Махаме черупката на яйцето и нарязваме и него.
След което добавяме нарязаните авокадо, домат, тиквичка и яйце при изстиналата киноа в чинията.
Разбъркваме продуктите, поставяме върху тях изварата и заливаме салатата с дресинг, направен от смесването на горчицата, зехтина, оцета, малко сол, чесън на прах и черен пипер.
Отгоре поръсваме салатата с пресен копър и слагаме една люта чушка. Да ви е сладко!
Страстта си към готвенето е наследила от дядо си по майчина линия, който е бил главен готвач на кораб. А тя с удоволствие надгражда всичко, научено от него, и го превръща в истинска наслада за сетивата.