© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    "Моята душа" като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова

    „Моята душа“ като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова

    Любо Киров вдъхва нов живот на "Говоря ти сериозно" с анимирано видео

    Любо Киров вдъхва нов живот на „Говоря ти сериозно“ с анимирано видео

    Voyage

    Сръбската трап звезда Voyage с първи концерт в България

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Папи Ханс представи „Умирам да живея“ със съветски привкус
    16.12.2025
    Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България
    15.12.2025
    Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада
    15.12.2025
    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с „Безцветни очи“
    13.12.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Каква е слабата ти страна според нумерологията?
    Каква е слабата ти страна според нумерологията?
    16.12.2025
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Печени пилешки бутчета и сос с бяло вино

24Kitchen​
24Kitchen​
24.04.2023
Сподели във

Ето една лесна за приготвяне и изключително вкусна рецепта. Комбинираме пилешкото месо с грозде, а резултатът е впечатляващ. Опитайте и да ви е сладко!

Печени пилешки бутчета и сос с бяло вино

Печени пилешки бутчета и сос с бяло вино

Къртис Стоун
Време за готвене: 40 минути минути
Ястие: Основно
Кухня: Австрийска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 6 бр. пилешки бутчета (горни)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 глави шалот
  • 1 чепка грозде (червено)
  • 5 стръка мащерка
  • 1 стрък розмарин
  • 1 топка бурата (или моцарела)
  • морска сол

За соса:

  • 1 ч.ч. бяло вино (сухо или розе)
  • 2 стръка мащерка
  • ½ ч.ч. пилешки бульон
  • 3 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Поръсете от двете страни пилешките бутчета със сол и черен пипер. Загрейти тиган с 2 с.л. зехтин в него и поставете бутчетата с кожата надолу.

Обелете главите шалот и ги разрежете на половини. Поставете и тях в тигана, между бутчетата. Поставете и целите стръкове мащерка и розмарин между месото и лука.

Запечатайте бутчетата за по 5 минути от всяка страна, а лукът – по 3 минути от всяка страна.

Прехвърлете месото и лука в тавичка. Между тях подредете и гроздето, накъсано на съвсем малки чепчици. Печете в еърфрайър или фурна на 190 градуса 15 минути или докато вътрешната температурата на пилешкото не достигне 75 градуса.


Деглазирайте тигана от месото и лука, като сипете вино в него и оставите то да ври 4 минути или докато намали наполовина обема си. След това добавете горещ пилешки бульон и го варете 4 минути, докато намали обема си наполовина. Дръпнете тигана от котлона и добавете маслото. Бъркайте енергично докато то се разтопи и сосът придобие гладка консистенция. Овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете багета на филийки под диагонал, намажете ги с масло и ги запечете от двете страни в грил-тиган.

В голяма чиния за сервиране поставете сирене бурата в двата и края. По средата подредете печените пилешки бутчета, лук шалот и грозде. Начупете филийките отгоре и поръсете със сос.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:бульонбуратабяло виногроздезехтинмасломащеркаморска солмоцарелапилешки бутчетарозмаринсолчерен пипершалот
Предишна Ал Пачино Топ 6 на най-любимите актьори в киното
Следваща Убийства в Мидсъмър, сезон 20 Този петък: Убийства в Мидсъмър, сезон 20
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Картофена баница без кори

Картофена баница без кори

19.12.2025
Ицо Хазарта

19 декември: Честит рожден ден, Ицо Хазарта!

19.12.2025
Нова година с NOVA: концерти, филми и звездни срещи в празничната нощ

Нова година с NOVA: концерти, филми и звездни срещи в празничната нощ

18.12.2025
"Моята душа" като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова

„Моята душа“ като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова

18.12.2025
Чушки бюрек с топено сирене

Чушки бюрек с топено сирене

18.12.2025

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
аспирина

Какво не знаем за аспирина?

17.12.2025
Кое е най-опасното нещо в кухнята?

Кое е най-опасното нещо в кухнята?

14.12.2025
"Моята душа" като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова

„Моята душа“ като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова

18.12.2025
Ицо Хазарта

19 декември: Честит рожден ден, Ицо Хазарта!

19.12.2025
Стрес и преумора: седем от десет домашни задължения се падат на жените

Стрес и преумора: седем от десет задължения се падат на жените

17.12.2025
Нова година с NOVA: концерти, филми и звездни срещи в празничната нощ

Нова година с NOVA: концерти, филми и звездни срещи в празничната нощ

18.12.2025
Вратни пържоли в зелеви листа

Вратни пържоли в зелеви листа

17.12.2025
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Какви опасности крие претоплянето?

Какви опасности крие претоплянето?

Ростислава Караджова
07.12.2025
Богдан Томов

6 декември: Честит рожден ден, Богдан Томов!

Юлиян Лазаров
06.12.2025
Сутрешен рестарт или вечерен релакс: кога е най-доброто време за душ?

Сутрешен рестарт или вечерен релакс: кога е най-доброто време за душ?

28.11.2025
Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България

Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България

15.12.2025
Защо и ниското кръвно налягане е опасно?

Защо и ниското кръвно налягане е опасно?

09.12.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?