© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Папи Ханс представи "Умирам да живея" със съветски привкус

    Папи Ханс представи „Умирам да живея“ със съветски привкус

    Любо Киров вдъхва нов живот на "Говоря ти сериозно" с анимирано видео

    Любо Киров вдъхва нов живот на „Говоря ти сериозно“ с анимирано видео

    Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България

    Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада
    15.12.2025
    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с „Безцветни очи“
    13.12.2025
    Никой не е сам на Коледа с Шер и „Christmas Is Here“
    12.12.2025
    Ан-Мари със свежа нова версия на коледния хит „Merry Xmas Everybody“
    11.12.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Каква е слабата ти страна според нумерологията?
    Каква е слабата ти страна според нумерологията?
    16.12.2025
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Ризото ала Путанеска с бурата

24Kitchen​
24Kitchen​
10.03.2025
Сподели във

Ризото ала Путанеска с бурата е вълнуваща комбинация от класически италиански вкусове и изтънченост. Тази рецепта съчетава пикантния характер на соса путанеска от маслини, каперси, аншоа и домати с нежната текстура на ризотото, като завършекът е кадифената бурата, която се разтапя върху горещото ястие, придавайки му божествен завършек.

Идеална за романтична вечеря или впечатляваща трапеза с приятели, ризото ала Путанеска с бурата обещава едновременно интензивен вкус и елегантност в една чиния. Готови ли сте да се потопите в италианската кухня с модерна нотка? 🍽️

Ризото ала путанеска с бурата

Ризото ала путанеска с бурата

Лука Чиано
Време за готвене: 30 минути минути
Ястие: Основно
Кухня: Италианска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 300 г ориз (карнароли)
  • ⅓ глава лук
  • 80 г масло (безсолно)
  • ½ в.ч. бяло вино
  • 150-200 мл доматен сос (с босилек)
  • 60 г маслини (натурални)
  • 5 бр. филе от аншоа (маринована)
  • 3 с.л. каперси (бейби)
  • 1200 мл зеленчуков бульон
  • 60 г пармезан
  • 1 с.л. прах от магданоз
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган сипете 1 с.л. зехтин и 25 г масло. Щом маслото се разтопи, добавете нарязания на ситно лук и щипка сол. Гответе докато лукът омекне. Добавете целите филенца аншоа и разбъркайте. След това добавете ориза и го „запечете“ за 1-2 минути, като разбърквате непрекъснато. Добавете бялото вино и изчакайте то да се изпари.

Покрийте ориза с топъл бульон. В тенджера поддържайте бульона топъл през цялото време на готвене на ризотото. Щом оризът поеме бульона, добавете нов черпак бульон. Разбърквайте внимателно. Продължете да добавяте бульон черпак по черпак в продължение на 16-18 минути, докато оризът се сготви „ал денте“. По средата на готвенето добавете доматения сос и нарязаните маслини и разбъркайте.


Щом оризът е готов, дръпнете от огъня и добавете останалото масло и настъргания пармезан. Разбъркайте. След това разклатете тигана напред-назад.

Сервирайте ризотото ала Путанеска с бурата в плоски чинии. Когато сипете порция ризото, ударете няколко пъти чинията отдолу. По средата на всяка порция поставете топка бурата, като я разкъсате леко. Поръсете с каперси, предварително изпържени в олио, магданоз на прах* и зехтин.

* Разпръснете листата на 1 връзка магданоз в тавичка и сушете във фурна на 80 градуса за 2-3 часа. След това смелете магданоза фино.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenбульонбяло винодоматен сосзехтинкаперсилукмагданозмаслинимаслооризпармезансолфиле от аншоачерен пипер
Предишна Бургас и морето Нови възможности за млади таланти в „Бургас и морето“
Следваща Миро с песен за българите по света: "Разкажи ми приказка" Миро с песен за българите по света: „Разкажи ми приказка“
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Любо Киров вдъхва нов живот на "Говоря ти сериозно" с анимирано видео

Любо Киров вдъхва нов живот на „Говоря ти сериозно“ с анимирано видео

17.12.2025
Тайната, която промени Джейн Остин: "Мис Остин" идва този месец

Тайната, която промени Джейн Остин: „Мис Остин“ идва този месец

17.12.2025
Стрес и преумора: седем от десет домашни задължения се падат на жените

Стрес и преумора: седем от десет задължения се падат на жените

17.12.2025
аспирина

Какво не знаем за аспирина?

17.12.2025
Вратни пържоли в зелеви листа

Вратни пържоли в зелеви листа

17.12.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
аспирина

Какво не знаем за аспирина?

17.12.2025
Вратни пържоли в зелеви листа

Вратни пържоли в зелеви листа

17.12.2025
Ароматните свещи били по-опасни от цигарения дим

Ароматните свещи били по-опасни от цигарения дим

13.12.2025
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

15.12.2025
Какво да направим, ако често страдаме от подуване на корема?

Какво да направим, ако често страдаме от подуване на корема?

16.12.2025
Кое е най-опасното нещо в кухнята?

Кое е най-опасното нещо в кухнята?

14.12.2025
Учени: яжте по-твърди храни за по-лесно отслабване

Учени: яжте по-твърди храни за по-лесно отслабване

13.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Ники Сикс (Mötley Crüe)

11 декември: Честит рожден ден, Ники Сикс (Mötley Crüe)!

Юлиян Лазаров
11.12.2025
бензин

Защо обичаме миризмата на бензин?

Весела Ангелова
14.12.2025
Кои храни и напитки пречат и помагат на потентността?

Психотерапевт съветва: как да разбираме жените по-добре

23.11.2025
Киш със спанак и сирена

Киш със спанак и сирена

30.11.2025
Кърк Хамет

18 ноември: Честит рожден ден, Кърк Хамет (Metallica)!

18.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?